dimarts, 5 d’abril del 2011

VIQUIPÈDIA

Aquests dies hem estat utilitzant la viquipèdia, ja que es una pàgina en la que molta gent a utilitzat per buscar alguna cosa.

Nosaltres hem creat alguns articles o els hem retocat, per poder fer-ho cal que ens creem un compte. Desprès, abans que començar a crear els articles, cal que ens llegim les pautes, els consells i les normes, una vegada llegit ja podem començar, per això, cal que el article que vols redactar no estigui ja, per que si es així el que pots fer es retocar-lo.

Jo he creat dos articles de dos personatges de “Los Protegidos”: un de MARIO MARZO, i l’altre de la PRISCILLA DELGADO.

Enllaços:

El meu usuari de la viquipèdia és: inforeva

dimarts, 22 de març del 2011

Nunca me abanones

En aquesta setmana els alumnes d’informàtica hem estat utilitzant una pàgina anomenada: www.glogster.com , en la qual ens permet realitzar pòsters, utilitzant imatges, textos, vídeos, sons, etc.  
Per començar, es recomana registrar-se, per després poder guardar el  pòster per un altre ocasió, ja que si no et registres directament ho publiques i no ho pots retocar.
 A l’hora de la decoració, pots posar fons, imatges, marcs... Les fotos i els vídeos pots carregar-les des del teu ordinador. Una vegada acabat el pòster s’ha de donar a “save or publish”.
El meu pòster, es d’una pel·lícula anomenada Nunca me abandones, ja que havien d’agafar una que s’estreni pròximament en els cinemes.
Aquí teniu el meu pòster:

dimecres, 16 de febrer del 2011

Manual de bons usos digitals

1.Les còpies de seguretat es la còpia d'un fitxer, que permet restaurar les dades originals de la pèrdua. Consells i recomanacions: Utilitza un llàpis de memòria per a desar-ho. D'aquesta manera si el teu ordinador mateix alguna incidència, podràs recuperar els teus documents essencials.

2.Hi han robatoris de portàtils, perque són eines tecnològiques de valor, i que poden ser robades si no hi tenim cura. Consells i recomanacions: No mostrar el portàtil en llocs públics, vigilar-lo en tot moment, Personalitzar-lo amb cura amb uns plàstics esècials.

3.Un usuari és un conjunt de caràcters que identifica un usuari. Amb una contrasenya, permet connectar-se a un sistema informàtic. La contrasenya es un codi secret emprat per accedir com a usuari a una xarxa o ppàgina wb. Consells i recomanacions: Utilitzar un nik en comptes de teu npom, Inventar contrasenyes difícils, i una diferent per a cada servei. No demanar la contrasenya a cap amic, ya que són personals i secretes. Quan iniciïs la sessió en públic, desmarca la casella de “recorda usuari i contrasenya”. Tanca SEMPRE la sessió quan acabis, si et vos donar d'alta fes-ho amb els teus pares.

4. Un virus es un programa que s'introdueix en un sistema informàtic, que pot perjudicar el funcionament. Consells i recomanacions: No desactivar l'antivirus en cap moment i comprovar que sempre esta actiu i acualitzat, no obrir arxius adjunts de remitants desconeguts, les descàrreges P2P i de fonts no confiables poden ser una via d'accés de virus, cucs, etc.

5.La bateria és un aparell que acomula càrrega elèctrica i que permet subministrar electricitat a un aparell sense necessitat que estugui endollat a la xarxa eleèctrica. Consells i recomanacions: Mantenir els portatils endollats al corrent el màxim temps possible, recargar la bateria fins al 100% de la seva capacitat.

6. S'ha d'utilitzar una funda per a protegir l'ordinador portàtil. Consells i recomanacions: Mantenir l'ordinador sempre dintre de la funda, però encara auixó s'ha de tenir en compte de que no rebeixi cops o caigudes.

7.Els drets d'autor, son els drets morals i d'explotació que té l'autor d'una obra literària, artística o científica. El copyright reflecteix la possessió del dret d'explotació, i per tant només el pot fer constaer el titular o cessionari. Consells i recomanacions: Vijilar què copiem i què baixem d'Internet, si no volem incórrer en un delicte, ya que la amjoria de continguts d'Internet tenen drets d'autor. Si el que cerques amb licència Creative Commons es pot baixar i utilitzar materials amb tranquil·litat.

8.Una descàrrega son les transferències de fitxers des d'un servidor, o a través d'ell, al nostre ordinador. P2P o Peer to Peer és una xarxa d'ordinadors on els usuaris intercanvies fitxers ubicats en una carpeta concreta. Consells i recomanacions: La descàrrega de fitxers ha de ser en un lloc que sigui de confiança. Les xarxes P2P poden ser utilitzades per accedir al nostre ordinador sense saber-ho. El d’intercanviar via P2P o baixar d’algun lloc web música, vídeos i altres fitxers implica una vulneració dels drets d’autor d’aquests continguts.

9. El ciberassetjament és l'ús de l'Internet, el telèfon mòbil o els videojocs per humillar, insultar, amenaçar o desprestigar companys o persones conegudes d'una eddat semblant. On ducceeix? En xats, fòrums, SMS, fotoblocs, jocs en línia, videojocs, el nostre espai o converses de missatgeia instantània. Com el puc reconèixer? Per fotos, suplantació de la personalitat, amenaces, atac a la intimitat. Saber com actuar i aturar aquest assetjament: Explicar-ho als pares, ser molt prudent amb les dades personals i les fotos, buscar el teu nom o els teus cognoms en qualsevol buscador d'Internet per comprovar si algú ha suplantat la teva identitat, guardar totes les probes de l'assetjament, demanar ajuda a especialistes en informàtica.

10. El ciberassetjament a menors es quan les persones adultes volen guanyar-se la cofiança d'un menor fingint empatia, tendresa... Consells i recomanacions: Ser molt prudent amb les teves fotos i amb els vídeos personals, no acceptar cap tipus de xantatges a la xarxa, desactivar la webcam quan no la facis servir, protegir l'ordinador de virus i altres programes maliciosos, no deixar-te enganyar per correos que et permetin miracles.

11. El trolling defineix el comportament de les persones que escriuen missatges provocadors a la xarxa de manera intencionada. Si algú t'envia informació desagradable en un xat, esborra aquesta persona.

12. Un griefing són els jocs de xarxa, que serveixen per definir el comportament d'aquelles persones que perjudiquen de manera intencionada i sistemàtica un jugador en particular. S'ha de ser un bon model de joc net tant en la xarxa com a froa.

13.Un navegador és un programa informàtic que permet mourens per diversos serveis. Les finestres emergents o Pop ups són finestres que apereixen automàticament a la pantalla, sobreposada a la finestra activa. Les galetes o cookies són fitxers amb informació sobre els hàbits, les preferències i les pautes de navegació d'un internauta que visita una pàgina web. El tallafoc o firewall es el “porter” de l'ordinador. El correu electrònic o mail és una aplicació en la que es pot enviar i rebre missatges personalitzats. Consells i recomanavions: Quan trobes barres d'eines instal·lades en el teu navegador és perque as instal·lat programes, que poden instal·lar continguts no desitjables en l'ordinador. S'ha de llegir atentament les informacions que apareixen a la pantalla.

14. El xat és una comunicació escrita que es duu a terme simultàniament i en el temps real entre diverses persones per mitjà d'internet. La missatgeria instantània és la comunicació escrita en el temps real on l'usuari ha d'haver instal·lat prèviament un programa. Consells i recomanacions: Els xats són una bona manera de comunicar-se amb familiars i amics. S'ha de ser crític a l'hora d'agregar a un nou contacte al teu messenger. Quan alguna persona et falti el respecte o ey posi en una situació desagradable explica-ho de seguida als pares. Controla el temps que no ocupin tot el teu temps d'oci.

15. Les xarxes socials són un conjunt de persones vinculades a un mateix grup d'internet. Et permeten conèixer gent i tenir amics arreu del món. Consells i recomanacions: No acceptar amistats desconegudes, publicar informacions a la xarxa és molt ràpid, però no saps quin ús en poden fer. Inventar contrasenyes difícils, no comparteixis dades personals, Si algú et molesta avisa als teus pares o tutors. A Internet, no tothom és amic. No quedis amb les persones que no coneguis mitjançant les xarxes socials.

dijous, 20 de gener del 2011

NAVEGADORS WEB

NAVEGADOR WEB
És una aplicació que permet a l’usuari recuperar i reprduir documents d'hipertext, des de servidors web situats a qualsevol lloc del món. Aquesta xarxa es coneguda com a Worls Wide Web (WWW). La seva funció és mostrar documents de text, que poden estar ubicats a l’ordinador de l’usuari, pero també poden ser qualsevol altre dispositiu que hi agui connectat i que tingui els recursos necessaris per la transmissió. Aquests documents son anomenats pàgines web, que tenen hipervincles que enllacen una porció de text o una imatge amb un altre document.

-Funció: Mostrar informació a l’usuari. Per fer-ho cal que l’usuari introduexi una Uniform Resource Identifier (URI) en el navegador. L’URI més utilitzat es http: (Hipertext Transfer Protocol) o ftp: (File Transfer Protocol)

-TIPUS DE NAVEGADORS:
Mozilla firefox: La seva seguretat en línia és la màxima prioritat del Firefox. És gratuït, l'ajudarà a obtenir el màxim rendiment de la web.
Google chrome: Un nou navegador ràpid de Google.
Internet Explorer 8: Dissenyat per ajudar a prendre el control de la seva privacitat i navegar amb confiança.Lliure de Microsoft.
Opera browser: El navegador més ràpid sobre la Terra, segur, potent i fàcil d'usar, amb una excel lent protecció de la privacitat.I és gratis.
Safari: Safari per a Windows d'Apple, el navegador més innovador del món.
K-meleon: K-Meleon és un extremadament ràpid, personalitzable navegador, lleuger basat en el motor Gecko de Mozilla i dissenyat específicament per a Windows
Flock: Mantingui's connectat amb els teus amics mentre navegues per la web. Treu el màxim partit de Facebook i Twitter amb Flock
SRWare IRON: Optimitzada per a la velocitat, seguretat i flexibilitat. Vegi-ho vostè mateix!
 ! Flash Peak: Ràpid i fiable navegador web carrega amb les característiques com ara emplenar formularis, bloquejador de finestres emergents, gestió d'accés i protecció de la privacitat.
 Lunascape Browser: Ràpid 3-en-1 navegador que augmenta la seva productivitat. Obtenir el millor conjunt de característiques, velocitat i flexibilitat. Lliure.
Maxthon Browser: 37 fitxes languages.Tear-off i de vídeo. Split gestos screen.Mouse. Touchscreen.Ad assassí. L'home que va venir Webware Premis dues vegades. Comparar i triar.
Avant Browser: El millor navegador web: Petit, ràpid, simple, altament configurable i extensible.Perfecte per a tots!

-ESTADÍSTIQUES D’ÚS (2009-2010)

Navegadors
abril del 2009
abril de 2010
66,82%
60,65%
22,05%
24,52%
1.23%
6,13%
8,23%
4,65%
0,70%
3,15%
0,69%
--
Altres
0,26%
0,85%


-PERCENTATGE ACTUAL DELS NAVEGADORS:


OPINIÓ PERSONAL
-Yo tinc tres navegador al meu ordinador, el google chrome, el fireflox i l’Internet Explorer. El que hem va més bé és el google chrome, ya que és el que hem va més ràpid i és el que recomano per a tots. Penso que no cal que hi hagi tants tipus de navegadors, amb 3 o 4 ya està bé.

Vídeo
En aquest vídeo ens explica els tres tipus de navegadors més utilitzats i l’any en el qual es van fer. També ens explica com es pot descargar un navegador, en aquest cas el direfox. Explica com es poden descarregar els bloggings.